Waarom in deze tijd nog wenskaarten kopen?

“Waarom wenskaarten kopen als ik gewoon een e-mail of sms kan sturen?”

“Wie stuurt er eigenlijk nog wenskaarten?”

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat de waarde is van het kopen van wenskaarten als digitale berichten slechts één klik verwijderd zijn. Daarom wil ik een aantal redenen opsommen waarom je nog steeds wenskaarten naar je dierbaren zou moeten sturen en deze traditie niet moet laten uitsterven!

Sentimentele waarde

Hoewel ik het digitale tijdperk omarm, koester ik nog steeds de traditie van het versturen van wenskaarten. Op de lagere school leerden we brieven schrijven en versturen. Ik vraag me af of dit iets is dat nog steeds wordt gedaan. Ik herinner me dat we op schoolreis gingen en onze enige manier van communiceren met onze familie was via de post. Ik heb al deze brieven nog altijd in een herinneringsdoos. Hetzelfde geldt voor wenskaarten die ik kreeg.

Er is iets speciaal aan handgeschreven kaarten. Het is uniek. Sommige mensen tekenen gewoon af met hun naam, sommige mensen zeggen gewoon 'Gelukkige verjaardag' en sommige mensen schrijven lange paragrafen aan tekst. Ieder van hen is uniek. Elke keer wanneer ik door deze doos ga, is het als een momentopname. Ik herinner me dat mijn ouders mij ooit een verjaardagskaart gaven voor mijn 7e verjaardag. Ik vond het zo leuk dat ik het jaar daarop de 7 in een 8 veranderde.

Ik heb er nog nooit één weggegooid. Hieronder zie je een kleine verzameling wenskaarten die ik door de jaren heen heb verzameld. In het echte leven heb ik hier een enorme doos vol mee.

gumypinkgraphics_stapel oude wenskaarten_blogpost

Je kunt het ook zien als een tijdlijn van je leven. Het is als een geschiedenisboek waarin je kunt zien welke relaties je op een bepaald moment had. In de tussentijd zijn er mensen gebleven en mensen vertrokken. Maar elke kaart roept een herinnering aan die persoon op. En dat is naar mijn mening een ontzettend waardevol geschenk dat je kunt krijgen via een handgeschreven kaartje.

Het voelt gewoon anders dan wanneer het digitaal verzonden wordt. Het mist persoonlijkheid.

Persoonlijke connectie

Deze houdt verband met de eerste reden. Een sms-bericht kan in 2 seconden worden verzonden en kan vervolgens eenvoudig worden gekopieerd en naar veel mensen tegelijk worden verzonden.

Je zou kunnen zeggen dat tijd tegenwoordig heel kostbaar is. Niemand voelt zich echt speciaal als hetzelfde bericht in een ketting-e-mail naar honderden mensen wordt verzonden, maar een handgeschreven kaartje? Dat is een ander verhaal. Zeker als je naam erop vermeld staat.

Iemand heeft de tijd genomen om je deze speciale kaart te schrijven. Dit betekent dat je iets voor hen betekent. Hetzelfde gevoel kan niet via een sms of e-mail worden overgebracht. Zoals ik al zei: tijd is tegenwoordig erg kostbaar. Onderschat de kracht van een wenskaart niet.

Ondersteunen van artiesten

Wanneer je een wenskaart koopt, koop je niet alleen een vel papier; je koopt een miniatuurkunstwerk. Achter elke kaart staat een kunstenaar of ontwerper die zijn creativiteit en vaardigheden heeft gestoken in het creëren van iets moois en betekenisvols.

Er zijn zoveel kaarten om uit te kiezen, dat er zeker iets naar jouw smaak tussen zit. Het kopen van kaarten, vooral van lokale of onafhankelijke kunstenaars (zoals ik!), ondersteunt kleine lokale bedrijven en draagt ​​dus bij aan de lokale economie.

Ik moedig je aan om de wereld van wenskaarten buiten het schap van de supermarkt te verkennen. Bezoek lokale ambachtsmarkten, kleine boetieks of online winkels die zich toeleggen op het tentoonstellen van onafhankelijke kunstenaars. Zoek naar kaarten die je aanspreken, een verhaal vertellen of een gevoel oproepen. En als je ze vindt, deel ze dan!

Terug naar blog

Koop wenskaarten

Ga naar shop